Överlägg

Priser

Perspektiv

“En kvinna har sammanlagt mens i drygt sex år. Köper hon vanliga mensskydd kostar de henne cirka 30 000 kronor. Genom att välja tygbindor blir kostnaden runt 4 000 kronor. Väljer hon menskoppen räcker en tusenlapp till en livstids förbrukning.”
Källa: Naturskyddsföreningen (2007-09)

En vanlig engångsbinda kostar i runda slängar 2 kr/st. Om den hade varit återanvändningsbar hade den kostat 24 kr per år – förutsatt att du behöver den en gång i månaden och inte tvättar under menscykeln och alltså använder den endast en gång per menscykel.
Låt oss säga att den skulle hålla i 3 år; då kostar den 72 kr. Tygbindor som du tar hand om håller i regel i minst 3 år (OBS ingen garanti, det beror på hur de tas om hand och vilka material som ingår, jag vet kvinnor som slitit ut sina först efter 8 år); de är alltså i längden billigare än engångsbindor.

Aktuellt till salu

Jag lägger ut det jag har över på Tradera. Lägg gärna till mig som favoritsäljare där så får du meddelande om när det kommer upp nya grejer. Klicka här eller på bilden:

Ungefärlig prislista för beställning

Kom ihåg att det beror på hur petig du är; om du inte bryr dig om färg och design och jag bara kan ta av det jag har just nu så blir det billigare. Spårbar frakt med PostNord Skicka Lätt tillkommer, kostar från 49 kr.

Modelluppsugnings-förmågaPris/st
Trosskydd utan spärrskikt🩸30-35 kr
Trosskydd med spärrskikt🩸🩸35-40 kr
Tunnare binda
ca 22-26 cm
🩸🩸/🩸🩸🩸60-70 kr
Binda med kärna🩸🩸🩸 – 🩸🩸🩸🩸🩸90-120 kr
Nattbinda🩸🩸🩸🩸🩸🩸150 kr
Wet bag50 kr
Prova-på-kit– 10 %

Kontakta mig för beställning

Jag behöver veta lite om din vanliga bindstorlek, ditt flöde samt bredd på trosorna du brukar använda. Tänk på att de trosor du använder tillsammans med bindorna bör vara av bekväm åtsittande modell.